gemene man

Det är jag som är gemene man

Kulturskymning

Publicerad 2006-10-12 14:53:50 i Samhälle

För att komma ur skuggan av sin praktmiss med tv-avgiften, fattade kulturminister Cecilia Stegö Chilò beslutet: Hon måste visa handlingskraft. Hon skulle minsann visa vem som bestämde över kulturen. Hon skulle visa att hon är den som kan hålla i rodret även när det stormar som värst. Men vad skulle hon bestämma om? Till slut kom hon på det: Hon skulle korta SVT:s, UR:s och SR:s avtal med staten, från sex till tre år.

Vilken trovärdighet har Cecilia Stegö Chilò när hon uttalar sig om public service? Hon som själv inte betalat någon tv-avgift? Det har inte migrationsminister Tobias Billström heller (ni vet, han som ser ut som Kalle i Kalles Klätterträd). Men han hymlar inte med orsaken: Han tycker inte att SVT är bra. Uppenbarligen är det ideologiska skäl också bakom Cecilia Stegö Chilòs val att inte via tv-avgiften bidra till public services finansiering.

Kulturskymningen har sänkt sig över kulturdepartementet. Cecilia Stegö Chilò måste avgå. Hon har absolut noll trovärdighet i åtminstone en av de frågor hon är satt att sköta. På söndag kan hon, säkert som amen i SVT:s helgmålsbön, få höra hur hennes agerande kommenteras i Public Service. Satirprogrammet Public Service alltså, som ingår i Godmorgon, världen i P1...

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Gemene man

Arkivarie vid statlig myndighet. Vitsighetsidkare på lediga stunder.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela