gemene man

Det är jag som är gemene man

När avslöjas bluffen?

Publicerad 2007-06-01 23:09:46 i Samhälle

Den stora njurshowen var en bluff, avslöjade tv-kanalen BNN i kväll. En bit in i programmet visade det sig att "den dödssjuka kvinnan" i själva verket var en skådespelerska, och att de tre deltagarna som tävlade om hennes njure visserligen var njurpatienter, men införstådda med att kanalens tävling egentligen var iscensatt för att få fler att bli organdonatorer.

Nu hoppas vi bara på att fler företeelser den senaste tiden avslöjas som bluffar. Strixproduktionen Ballar av stål kan väl i och för sig nästan redan räknas dit, en PR-kupp för att visa svenska folket att Strix fortfarande kan göra lika smaklös tv som när Aschberg hade pruttmannen och en juckande Fylking i sina program - och dessutom sälja in sig hos SVT.

Förresten, lika bra om Ballar av stål nu inte kommer att sändas. Programnamnet hade varit fullständigt obegripligt för oss sydsvenskar. Ballarna är ju detsamma som skinkorna, alltså den kroppsdel man sitter på och ingen annan. Så vad betyder ballar av stål? Att man har gott sittfläsk?

Men - för att återgå till saker man önskar var bluff.

- Tänk om Sverigedemokraternas främsta företrädare talade ut i tv och sa att hela partiet bara var ett massmedietrick för att peka på hur diskrimineringen slår mot många invandrargrupper i Sverige, och att alla som blivit invalda i på partiets mandat i olika kommunfullmäktigeförsamlingar egentligen är skådespelare som från och med nu kommer att göra allt för att motverka diskriminering, segregering och främlingsfientlighet?

- Tänk om nyheten att Göran Persson skaffat nytt jobb som PR-konsult bara är ett knep för att marknadsföra hans egentliga nya uppdrag? Att han inte alls ska jobba åt den moderaterna närstående reklamfirman JKL, utan att han kommer att åka ut till olika Folkets Hus runt om i landet och i folkbildningens och kulturens tjänst föreläsa om reklamens försåtliga makt över medborgarna?

- Tänk om Linda Rosing avslöjar att allt vi tror oss veta om hennes liv egentligen bara är båg? Ena dan ihop med Fadde, nästa dag slut, tredje dan är det bara han som gäller. Ena dan ska hon bli en vanlig Svensson, nästa dag ska hon göra porrfilm i Spanien, tredje dan ska hon gå i kloster och bli nunna... Medan hon i själva verket hela tiden bara varit en skådespelerska som utgett sig för att vara den massmediala Linda Rosing, fast hon egentligen är en helt normal tvåbarnsmamma som lever ihop med sin man, hämtar och lämnar på dagis, och att bröstimplantaten och de groteska läpparna bara är teaterrekvisita som åker ut när hon kommer hem om kvällarna?

- Tänk om Thomas Di Leva egentligen är från en annan planet?

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Gemene man

Arkivarie vid statlig myndighet. Vitsighetsidkare på lediga stunder.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela