gemene man

Det är jag som är gemene man

Mer svindel

Publicerad 2007-05-24 22:53:40 i Samhälle

Apropå lögner (se förra blogginlägget närmast nedan), så brukar ju 1 april vara enda dagen det är lovligt att ljuga. Men hur är det då den 31 april?

I dag låg senaste Ordfront Magasin på min hallmatta när jag kom hem. Det är ett temanummer om klimatet, och Johan Berggrens ledare är mycket läsvärd och tänkvärd om klimathotet. Tyvärr fläckas den en aning, i ironiskt nog just ett textstycke som handlar om tvivel mot klimatförändringarnas orsaker, av ett litet redigeringsfel (förmodar jag). Så här står det nämligen: "DN:s annars så skarpe tevekrönikör Johan Croneman hävdar 31 april att man blir lynchad om man tvivlar på växthuseffekten och efterlyste visning av brittiska dokumentären The Great Global Warming Swindle. Han hade missat att TV4 sänt den två dagar tidigare (utan lynchningspåföljd)."

Nu blir man nyfiken - när inföll den 31 april? Det måste varit en dag då vilka "sanningar" som helst fick torgföras, i likhet med den 1 april.

Denna lilla kalenderfadäs till trots är det ett synnerligen angeläget temanummer om klimatet, med både bakgrund och fördjupningar. Utöver klimatartiklarna ryms också en artikel av frilansjournalisten Anna Wallenlind Nuvunga om hyresrätten som hotad boendeform, ett ämne som ligger mig varmt om hjärtat, som bekant. Hon har talat med forskaren på institutet för bostads- och urbanforskning, Irene Molina, som grusar argumentet att ombildning till bostadsrätter skulle minska segregationen. Ombildningsivrarna säger att det är brist på information som gör att de boende i ytterområdena i så liten grad är positiva till att göra bostadsrätter av sina hyreslägenheter. Irene Molina säger att det snarare är tvärtom, med mer information om konsekvenserna skulle folk bli ännu mer emot...

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Gemene man

Arkivarie vid statlig myndighet. Vitsighetsidkare på lediga stunder.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela