gemene man

Det är jag som är gemene man

Svensk stavningsavveckling

Publicerad 2007-10-04 17:03:49 i Allmänt

Vilka är egentligen Svensk Nöjesutveckling, som klarar av att anordna julkonserter med Liza Minnelli, Carola Häggkvist och Michael Nyqvist, men inte kan skriva riktig svenska i den färggranna broschyren de tryckt upp om showen?

Idag låg deras broschyr i posten till jobbet. Det verkar ha gått snabbt när de skrev texten. Man kan väl ha överseende med att Carola kallas "den svenska artisteliten" och "Sveriges starkast lysande stjärna". Det är ju trots allt reklam det handlar om. Men presentationerna utmärks av långa, snåriga meningar - och formuleringar som till exempel den här (om Michael Nyqvist):

"Han har gjort ett stort intryck på det Svenska filmhjärtat genom sina karismatiska roller i filmerna Grabben i graven bredvid - som gav han en guldbagge, Smala Sussie, Tillsammans & nu aktuella Svarta nejlikan."

Citatet är ordagrant, är kanske bäst att påpeka. Vad är "det Svenska filmhjärtat" för något? Och "som gav han en guldbagge"! Honom, ska det väl ändå vara.

Bojkotta "A Classic Christmas Night" tills de lärt sig skriva riktig svenska!

Kommentarer

Postat av: Ann-Sofi

Publicerad 2007-10-09 11:01:59

Men egenkligen kan man jö i denna sitationen inte klaga på att eftersom de vill så snabbt det bara går ge reklam för konseren.

Postat av: Gemene man

Publicerad 2007-10-10 11:50:59

Till Ann-Sofi: Ska det inte vara "recklam"? ;-)

Det intressanta är egentligen att en broschyr som ser så påkostad och attraktiv ut på utsidan, kan vara så illa skriven inuti. Det är ett tecken i tiden.

Postat av: Peter D

Publicerad 2007-10-15 12:35:56

Det som är intressant är Ann-Sofis dåliga stavning...

Jag tycker dock att konserten ser spännande ut?

Postat av: Christian Carrwik

Publicerad 2007-10-16 22:11:05

Skönt att se att jag inte är den ende som reagerar på den usla texten i broschyren. Frågan är bara varför jag fick vänta så länge på att få den...

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Gemene man

Arkivarie vid statlig myndighet. Vitsighetsidkare på lediga stunder.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela