gemene man

Det är jag som är gemene man

Är sd på frammarsch?

Publicerad 2008-11-17 00:33:09 i Samhälle

I senaste Sifoundersökningen, som publicerades på söndagen, fick Sverigedemokraterna 4,2 procent och blev därmed lika stora som kristdemokraterna - strax ovanför fyraprocentspärren. I Skåne och Blekinge är det i och för sig ingen nyhet, här fick sd sitt kommunala genombrott i senaste valet.

Jag vill gärna tro gott om människor. Därför vill jag gärna tro att sd hade varit det mycket marginella parti det rättmätigen skulle vara, om bara alla förstod vad de står för. Sd gör skillnad på människor utifrån grumliga idéer om ursprung. I all sin retorik återkommer de till sitt resonemang kring "vi och dem". De är ett populistiskt parti som hela tiden är ute efter att finna syndabockar - och det är invandrarna som de utsett till "syndabockarna" för alla samhällsproblem. Man behöver inte lyssna länge på en sverigepartist i en debatt för att höra det.

Den viktigaste boken som Stieg Larsson hann skriva var inte Millennieserien, utan den han skrev tillsammans med Mikael Ekman: Sverigedemokraterna - Den nationella rörelsen. Han var också medförfattare till Sverigedemokraterna från insidan av Richard Slätt. Med all önskvärd tydlighet framgår att sd har sin grund i nazistiska organisationer. Bara det borde vara tillräckligt för att inte en enda vettig människa skulle ge dem sin röst. Att sedan alla nya partier i sin expansionsfas drar till sig allsköns virrpannor (se exemplet Ny Demokrati) är en annan sak.

Som sagt, jag tror i grunden gott om människor. Då borde sd på sin höjd locka 0,1 procent av väljarna - om väljarna bara fick reda på vad partiet står för.

Kommentarer

Postat av: Tobias

Publicerad 2008-11-17 03:19:43

Tråkigt att du använder dig av lögner och hänvisar till lögnaktiga böcker som är skrivna av kommunister från en terrororganisation. Sd har ingen grund i "nazistiska" organisationer. Det är ren och skär lögn. Däremot har socialdemokraterna samarbetat med nazister, startat världens första rasbiologiska institut och tvångssteriliserat människor ända in på det sena 1970-talet. Det var inte precis sd som gjorde det.



Sd:s åsikter, framför allt i invandringsfrågan, delas ju av en förkrossande majoritet av det svenska folket, så vi får hoppas på mellan 4 och 12 procent i valet 2010.



http://gruegranskar.blogspot.com/2008/01/sd-ett-parti-fr-invandrare.html

Postat av: Babbidesign - [Design & Foto]

Publicerad 2008-11-17 03:21:26

Hej! Om intresse finns för ny design till din blogg, kika in hos mig, möjlighet till personlig design finns också. Välkommen!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Gemene man

Arkivarie vid statlig myndighet. Vitsighetsidkare på lediga stunder.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela