gemene man

Det är jag som är gemene man

Gå i fängelse utan att passera gå!

Publicerad 2009-01-26 08:45:55 i Samhälle

I julas blev det en hel del monopolspelande med Elvaåringen och Sexåringen. Vi spelade både Här och Nu-upplagan - den med bankkort i stället för sedlar - och Monopol Junior, där man handlar med attraktioner på ett nöjesfält i stället för hus och tomter. Elvaåringen är riktigt haj på Monopol, hon sköter banken så man nästan blir orolig för att hon ska få en framtid i finansvärlden. Sexåringen är inte så uthållig när det blir långa spelpass, men han är bra på att räkna och tycker särskilt om när det blir auktion. Då bjuder han så det står härliga till.

Kanske tvingas speltillverkarna slopa det vanliga Monopolspelet med sedlar i och övergå helt till bankkortvarianten. Nu har nämligen en kvinna på Fyn lyckats växla monopolpengar till alldeles äkta pengar på ett bankkontor. Kontorschefen skyller på att en orutinerad medarbetare satt i kassan. Hon fick 1 400 danska kronor för 2 000 Monopolkronor - kursen torde ha att göra med att pengarna kom från ett svenskt Monopolspel.

Lite roligt, javisst. Men det finns ändå bara en lämplig påföljd för ett sådant lurendrejeri. Gå i fängelse! Gå direkt i fängelse utan att passera gå!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Gemene man

Arkivarie vid statlig myndighet. Vitsighetsidkare på lediga stunder.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela