gemene man

Det är jag som är gemene man

Blixten slår till igen

Publicerad 2009-07-29 10:35:13 i Släkten är bäst

Jag har tidigare här i bloggen berättat om Albert Svensson, som kallades för Blixten, eller Blixtchauffören, för att han körde så långsamt och försiktigt. Albert levde 1902 till 1976.

Nu har Albert hört av sig.

Vänta nu, Albert dog 1976. Då fanns inte Internet, han kan inte höra av sig trettiotre år efter sin död och skicka mejl. Nej, men Albert har sina egna kanaler. Jag har en kusin som är intresserad av det ockulta. Härförleden var han på en seans och fick via ett medium kontakt med en man från andra sidan. Mannen presenterade sig som Albert. Den ende Albert som passar in är Blixten. Eller Faster-Sisse-Albatt, som han oftare kallas i vår familj, eftersom han är son till faster Sissa.

Kärt barn har många namn. Albert kallades också för Mexiko, eftersom han bland arbetskamraterna i stenbrottet en gång lär ha yttrat "Mexiko? Vad ä de för en jävla ko?".

Albert bodde några år i Amerika. Men han kom hem igen, och brukade föräldragården i Smålatorp utanför Lönsboda. Sedan flyttade han till Sösdala. Han återvände till Lönsboda och arbetade vid Hägghults stenbrott fram till pensioneringen.

Albert hörde alltså av sig genom mediet, till min kusin. Varför det? Kanske är han sur på oss. Kanske för att det kunde hända att vår farmor och farfar släckte alla lampor och låtsades inte vara hemma, när de såg Albert släntra över torget från sin bostad för att komma hem till dem och titta på tv. Han hade nämligen ingen egen tv, utan besökte gärna bekanta och släktingar för att titta. Om det berodde på snålhet eller sällskapssjuka är väl bäst att låta vara osagt. Han kan ju bli uppretad.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Gemene man

Arkivarie vid statlig myndighet. Vitsighetsidkare på lediga stunder.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela