gemene man

Det är jag som är gemene man

En revy på gång!

Publicerad 2006-03-27 00:03:06 i Från scen och cabaret

Nu är det riktigt roligt att göra revy!

Det är det förstås alltid, men när sedan vi startade den nya revyföreningen för snart ett år sedan, har vi steg för steg börjat arbeta på ett delvis nytt sätt. Tidigare kan jag tänka mig att många tyckte att allt redan verkade vara spikat och klart i september, när vi drog ihop gänget. Ramarna för revyn var givna, scenografin var klar, avtal hade skrivits med regissören som redan börjat jobba, manusgruppen hade gjort sitt, riktlinjerna var dragna. Nu var man "inkallad" som skådespelare, musiker eller tekniker för att göra sitt jobb och inte mer.

Dessutom kändes det nästan som om man drog ihop ett nytt gäng varje år. Det var bara styrelsen som bestod, fast den fungerade mellan revyperioderna mest som ett produktionsbolag vars uppgift var just att skaffa folk till nästa revy. Av ett sånt arbetssätt blir det ingen föreningskänsla! Nu hade vi alltså chansen att börja om från början, i och med att vi bildade en helt ny förening. Vi vilar på "gammal" revytradition sedan snart 20 år av nyårsrevyer, och den nya föreningen hoppas förstås samla alla tidigare revyaktiva som fortfarande har intresset, men vi skulle inte försitta chansen att göra allt rätt från början.

Därför hade vi redan för två veckor sedan, nämligen den 11 mars 2006, upptaktsmöte inför 2007 års revy! Tidigare än någonsin, och bara två veckor efter avslutningsfesten för det här årets revy. Avslutning förresten, tanken är att revyandet ska vara ständigt pågående. På upptaktsmötet kom vi överens om att ordna revyträffar varje vecka under hela året. Man ska alltid kunna träffa gänget och kasta fram idéer och uppslag som man kommit på den senaste veckan, inspirera varandra och låta ramarna för nästa revy utkristallisera sig. På så vis stärks gruppkänslan, alla blir delaktiga i skapandet och vi har en beredskap för att också ta på oss andra uppdrag under året, eller göra spontana egna mindre framträdanden.

Varje söndagkväll är alltså revykväll! Inget tvång på närvaro, man går dit när man har lust. Men det finns alltid några andra revykompisar där, som också känner sig kreativa just den dagen. I kväll har vi haft den andra revyträffen, och redan har idéer till nästa revy börjat utkristallisera sig. Kanske kommer vi att förkasta dem längre fram, kanske behåller vi dem. Huvudsaken är att var och en håller sin kreativa ådra igång, oavsett om det gäller texter, scenografi, danser, musik eller marknadsföring. Jag tror på det här arbetssättet. Nästa revy kommer att bli vår bästa någonsin!

Personlig hälsning till ÖB

Publicerad 2006-03-13 10:31:05 i Allmänt

Hej, ÖB.

Ja, jag vet att du läser min blogg. Jag tror det i alla fall. Jag har skäl att förmoda det, skulle man väl kunna säga.

För det hann inte gå många dagar efter att jag publicerat min dagsvers "Till de dummaste", förrän jag fick ett brev från dig att jag var kasserad. Ja, så brukade det stå i generalmönstringsrullorna förr i världen. En förfader till mig var ryttare vid Södra Skånska kavalleriregementet. Först en lång beskrivning av hästens attribut och hälsa. Sedan kom det: Karlen casserad.

Obrukbar alltså. Fast jag har åtskilliga år kvar till 47, även om du skriver i ditt brev att jag troligen blivit struken ur rullorna på grund av att jag uppnått denna aktningsvärda ålder. Likadant stod det i det något mer formellt hållna brevet från Pliktverket som jag fick dagen innan. Nu vet jag ju visserligen med mig att jag inte varit på något repmöte sedan lumpen, och att jag inte varit krigsplacerad de senaste 10 åren. Jag hoppas jag inte röjer någon försvarshemlighet nu. Men att utbilda mig till soldat var väl redan från början en felsatsning från Försvarets sida.

Men nu tror jag inte att det är därför som jag blivit kasserad. Utan, som sagt, på att du läst min dagsvers om de dumma blekingarna. Du kanske tycker att den andas försvarskritik? Du tror kanske att jag menar att det skulle vara smartare av pojkarna att simulera dumhet vid mönstringen, för att slippa lumpen? Ja ja, du får tro vad du vill. Skriv förresten gärna en kommentar här på min blogg nästa gång du vill mig något, så slipper du skicka brev menar jag. Så spar du porto åt Försvarsmakten. Det blir JAS-plan av det till slut!

Om

Min profilbild

Gemene man

Arkivarie vid statlig myndighet. Vitsighetsidkare på lediga stunder.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela