gemene man

Det är jag som är gemene man

I väntan på Godot

Publicerad 2007-12-28 12:04:02 i Samhälle

Häromdagen tillkännagavs att Mikael Persbrandt , som tidigare i höst hoppade av från Dramaten mitt under pågående spelperiod, nu går till Stockholms Stadsteater. Där ska han tydligen spela I väntan på Godot.

En passande pjäs. För jag förutsätter att han ska spela titelrollen. Alltså Godot, som de två luffarna väntar på, men som aldrig kommer.

En stjärna som faller...

Publicerad 2007-12-14 16:42:27 i Samhälle

En uppföljning: I ett tidigare inlägg här på min blogg rackade jag ner på det undermåliga språket i en broschyr för showen "A Classic Christmas Night", med Liza Minnelli och Carola.

Efter den sista Sverigekonserten, på Scandinavium i onsdags, fick Liza Minnelli åka hem för specialistvård. Men det berodde i mindre grad på språket i broschyren, och i högre grad på hennes uppträdande. Hon vinglade, stapplade, kollapsade och fick avbryta konserten. The show must go on, visserligen, men i det här fallet slutade det med en katastrof. Stjärnfall, helt enkelt.


Som sagt, jag vill inte påstå att det har med broschyren att göra. Men kom ihåg vem som varnade er...

Okänd Odell?

Publicerad 2007-12-04 00:04:52 i Samhälle

Ett av mina förtroendeuppdrag är ju som styrelseledamot i Hyresgästföreningen Region Småland-Blekinge. I torsdags hade vi regionfullmäktige i Växjö, och gästades då av förbundsordförande Barbro Engman och kanslichef Torborg Wärn. Vi i regionstyrelsen hade förmånen att träffa Barbro och Torborg under några timmar innan. Barbro berättade att man nyligen gjort en undersökning av om svenskarna vet vilken minister i regeringen som har hand om bostadsfrågorna. Av cirka 1000 tillfrågade, visste tre (3) procent att det är Mats Odell. För att vara litet snäll mot Odell, redovisade man också hur många av hans egna kristdemokratiska väljare, som visste vem som är "bostadsminister". Då, som Barbro uttryckte det, "rakade resultatet i höjden till hela fem procent" (min kursivering).

När de tillfrågade fick veta att det är Mats Odell som är ansvarig för bostadspolitiken, sjönk deras förtroende för honom med 70 procent. Grattis, Mats. Se bara upp så att du inte själv blir privatiserad, fortare än du tänkt dig.

Är dumheten hönan eller ägget?

Publicerad 2007-12-03 15:59:48 i Samhälle

Aftonbladet har i dag en liten notis som säger att "Sex, choklad och kött gör dig smart". Och det tror man ju gärna på. I slutet av notisen står det också "att titta på såpoperor, röka cannabis och umgås med gnälliga människor är dock fördummande, skriver Daily Mail".

Att röka cannabis är oomtvistat fördummande, hjärncellerna dör ju. Men att umgås med gnälliga människor? Kan det inte vara så att de som står ut att umgås med gnälliga människor, ofta själva är lika gnälliga? Och att gnälliga människor i sig uppfattas som dumma? Därmed är det ett cirkelresonemang. Vem var först, den dumma gnälliga hönan eller det gnälliga dumma ägget?

Ett hjärta kan gå i tre

Publicerad 2007-12-03 15:31:30 i Allmänt

Femåringens mamma hade ramlat och skadat armen. En morgon ett par dagar senare kommer femåringen in med ett pepparkakshjärta i handen. Han frågar "Har du fortfarande ont i armen, mamma?" Hans mamma svarar "Ja, det gör ont i dag också."

Femåringen tittar på kakan i sin hand och utbrister "Dumma pepparkaka!"

Han hade fått pepparkakshjärtat att gå i tre delar när han tryckte det mot sin hand, och önskat sig något. Men han hade inte önskat sig en brandbil eller en legoborg, fast det är så nära jul.Inte ens en lillasyster (för det vet han att man inte kan önska sig). Han hade önskat sig att hans mamma inte skulle ha ont i armen längre.

Det kallas medmänsklighet. Visst är det så man, även som morbror, blir lite stolt över gossen.

Invigning av avträde

Publicerad 2007-12-03 09:20:43 i Samhälle

Här i Ronneby ägnade kommunalrådet JanAnders Palmqvist skyltsöndagen åt att fira den 100-årsjubilerande Munktrappan. Annat då i Osby. Där höll kommunalrådet också tal, men inte till någon 100-årig trappa, utan fastmer till den nya offentliga toaletten. Dasset invigdes med tillbörlig pompa och ståt: Fyrverkeri och högtidlig diktläsning. "Det är ett stort behov som nu tillgodosetts", sa Anders Pettersson i sitt tal. Det ska jag också säga, när jag någon gång träder ut ur det nya avträdet i Osby.

Om

Min profilbild

Gemene man

Arkivarie vid statlig myndighet. Vitsighetsidkare på lediga stunder.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela