gemene man

Det är jag som är gemene man

Bredd i kulturlivet

Publicerad 2009-08-02 22:01:01 i Från scen och cabaret

AC/DC Jam på Trollslaget, Kvitterplatsen i Ronneby 1/8 2009

I går var jag och hjälpte till på Kvitterplatsen när event- och scenteknikföretaget Audiolux arrangerade en helkväll med underhållning av skilda slag. Kanske lite väl skilda slag...

Nåväl, ingen var tvingad att sitta kvar hela kvällen, om man bortser från oss som ställde upp i arrangörsgänget förstås. Kvällen började hur som helst med allsång under ledning av Olle Björngreen. Han fick fart på den publik som hade kommit redan klockan sju när det hela började. Alla (säger alla, åtminstone sa Olle det) fick någon gång sjunga i mikrofonen... Sedan blev det country med T. Marshall Kane och partycovers med C-G & Blåljus. De sistnämnda deltog tydligen i Talang 2009, om det var någon som såg det programmet.

Mitt jobb, tillsammans med två duktiga tjejer, var att hålla reda i entrén. Det hade inte sålts så många förköpsbiljetter, men vi räknade med att flera skulle köpa biljett i grinden. Vid det här laget, runt 21-snåret, hade vi nästan börjat misströsta. Men nu vällde publiken in, åtminstone jämförelsevis. Partycovers och, framför allt, kvällens avslutande akt med tributbandet AC/DC Jam, skulle visa sig vara aftonens publikdragare. Många kom spontant efter att de hört ljudet ner till restaurangen i Brunnsparken. Andra hade förstås ställt in sig på att skippa allsången och inte komma förrän AC/DC-epigonerna skulle börja spela.

De som kom upp från restaurangen behövde heller inte gå miste om något. Restaurangen var medarrangör och hade servering också på Kvitterplatsen. Publiksiffran rättade som sagt till sig framåt natten, och när AC/DC Jam började spela var stämningen redan på topp. Cirka 200 personer skrålade med i hårdrockshitsen. Jag förmodar åtminstone att det var hits, även om jag personligen inte kan skilja den ena hårdrockslåten från den andra. Framåt ett-tiden var det hela slut och publiken släntrade hemåt nerför backen från Kvitterplatsen.

En del av publiken byttes alltså successivt ut under kvällen, men några utnyttjade maximal valuta för pengarna och stannade hela kvällen. Från allsång med Olle Björngreen till hårdrock med AC/DC Jam - kom inte och säg att det inte finns bredd i Ronnebys kulturliv!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Gemene man

Arkivarie vid statlig myndighet. Vitsighetsidkare på lediga stunder.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela