gemene man

Det är jag som är gemene man

Vem kan man lita på?

Publicerad 2006-06-15 14:38:53 i Samhälle

När Lars-Erik Lövdén var bostadsminister, betraktade nog vi hyresgäster honom som vår vän. Med viss sund skepsis visserligen, men han gav inte intrycket att vara den som kommer om natten med en dolk i ryggen.

Nu kan man börja undra. Vi vet att de fyra borgerliga partierna i "alliansen" vill slopa hyrestaket. Nu måste vi också tvivla på om socialdemokraterna verkligen vill slå vakt om hyresrätten som boendeform, eller om de i praktiken gör ett och säger ett annat. För så som Lars-Erik Lövdén handlar, bokstavligt talat, är ett praktexempel på dubbelmoral: Som bostadsminister agerade han emot omvandling av hyreslägenheter till bostadsrätter. Nu tjänar han själv över en miljon på just en sådan affär.

Det är kanske så vi ska ha det i framtiden? De som har råd, köper sin lägenhet. Övriga får bo - ja, var då? Och till vilket pris - för samhället?

Nu åker jag till Hyresgästföreningens förbundsstämma i Malmö. Där får vi höra vad nuvarande bostadsministern säger. Men vi har lärt oss: Det är inte vad hon säger som räknas, utan vad hon gör.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Gemene man

Arkivarie vid statlig myndighet. Vitsighetsidkare på lediga stunder.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela