gemene man

Det är jag som är gemene man

En ursäkt till alla

Publicerad 2006-07-26 11:53:58 i Från scen och cabaret

Radio Blekinge hörde av sig till mig i vintras och ville göra en intervju med anledning av mitt spex- och revyförfattande. Det skulle bli en serie med "Guldkorn från Nöjes-Blekinge", och ett av programmen skulle ägnas åt mig. I dag sändes programmet. Men det spelades alltså in tidigt i våras, så jag får börja med att be Ronnebyrevyns nuvarande ordförande Gert om ursäkt för att jag kallas för "revyordförande" i intervjun. (Vi roterade platser med varandra vid årsmötet, så att jag nu är sekreterare.) Sedan får jag be Birgitta om ursäkt för att radioproducenten verkar ha missuppfattat ditt efternamn. Likaså Caroline, som också begåvades med ett nytt namn. En ursäkt också till alla andra i revyn som helt ovetandes blev uthängda i radion, i de små snuttarna av ljudillustrationer från gamla revyer som ingick i programmet. Och en ursäkt till alla som inte blev nämnda, fast de borde.

Så där. Nu känns det bättre.

Små pojkar, stora män

Publicerad 2006-07-09 23:31:14 i Allmänt

Det är fotbolls-VM i Tyskland. Alla vill vara Ralf Edström. Det är fotbolls-VM i Tyskland, och på Saltemads camping i Borås samlas ett dussin småpojkar kring en boll. Alla vill vara Ralf Edström, utom en, för han vill vara Johan Cruyff. Han är från Holland, förklarar han. Men alla de andra pojkarna är från Sverige, och Ralf Edström nickar alltid i mål. Alla pojkarna har kommit ut från sina tält, husvagnar och campingstugor för att samlas kring en boll och leka fotbolls-VM. Det här är inte lek, det här är allvar. Johan Cruyff spelar i samma lag som alla Ralf Edströmarna. De har ingen domare. Målstolparna är två plasthinkar. Det är spel mot ett mål. En tvingas stå mellan hinkarna och vara Ronnie Hellström, fast han egentligen vill vara Ralf Edström. Det här är på riktigt. Allt är en lek, och Ralf Edström nickar alltid i mål. Det är stor fotboll.

Det är fotbolls-VM i Tyskland 1974. Jag är på Saltemads camping. Jag är åtta år, och står på toppen av min fotbollskarriär.

Dagens dänga

Publicerad 2006-07-07 08:45:22 i Dagens dänga

Ny kategori på bloggen! I kategorin Dagens dänga ger jag ibland tips om musik som låter i min mp3-spelare, och som jag bara absolut måste tala om för hela världen att den gör. Låter, alltså. Rätt in i mina öron. Ibland är Dagens dänga andra kulturupplevelser som jag vill tipsa om, det kan vara en bok, en pjäs, en film eller något annat. Allt med den gemensamma nämnaren att det är bra.

I dag struntar jag i kvällens Diggiloopremiär i Brunnsparken. Dagens dänga är Katie Melua: Nine Million Bicycles!

Högtryck

Publicerad 2006-07-04 08:43:53 i Allmänt

Trött på värmen? Önskar du att högtrycket kunde ge med sig, så att det inte var 25 grader varmt med stekande sol varenda dag? Visst blir det tröttsamt i längden. Men håll ut: Snart vänder det. För på måndag börjar jag min semester!

Om

Min profilbild

Gemene man

Arkivarie vid statlig myndighet. Vitsighetsidkare på lediga stunder.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela