gemene man

Det är jag som är gemene man

Ångbåtsblues

Publicerad 2007-07-22 23:07:34 i Allmänt

Söndag, och de flesta affärer håller stängt. Affärer förresten, här är långt till närmsta affär. Vi hade tänkt köra till Bakken, för barnens skull. Men det är ett oväder på väg. Så inför hotet ifrån väster läggs alla resplaner på is. Vi fick hitta sysselsättning i närområdet i stället.

I Frederikssund ligger  S/S Skjelskør, en ångbåt från 1915. Ursprungligen gick hon i turtrafik mellan Skælskør, Omø och Agersø. Hon gick ca 15 000 turer innan hon 1962 togs upp för att bli huggen i bitar och brukad till "cykelställ och konservburkar", som skepparen sa. Hon räddades nämligen den gången, och ägs nu av en ideell förening som kör passagerartrafik med henne varje söndag. Soldäcket var visserligen ett regndäck i dag, men annars märktes inget av ovädret på den lilla entimmesturen på Roskildefjorden. Det var ju ändå skeppet som var huvudändamålet med resan, inte omgivningarna eller vädret.

Ombord på S/S Skjelskør

Det går att läsa mer på www.dampskib.dk . Leve alla gamla ångbåtar som seglar alltjämt!

Ingen risk för lappsjuka

Publicerad 2007-07-21 15:59:47 i Allmänt

Semester. Feriehotellet vid Isefjorden ligger långt från civilisationen. Här ska jag tillbringa den närmaste veckan. Närmaste by, Jægerspris, ligger en mil iväg. Men under övriga delen av året fungerar hotellet som konferenscenter, så här finns trådlöst nät i hela anläggningen. Det betyder kontinuerlig kontakt med omvärlden. Ingen risk för lappsjuka här alltså!

Marknadshyror inget EU-krav

Publicerad 2007-07-13 11:01:07 i Samhälle

Det är inte EU som tvingar Sverige att skrota allmännyttan och införa marknadshyror. Det säger, enligt artikel i DN, EU-kommissionens ansvarige Joaquin Fernandez Martin.

Fernandez Martin stödjer därmed Hyresgästföreningens uppfattning. Frågan har också utretts av en oberoende expert på statsstödsfrågor, som säger samma sak: Så länge inte avkastningen från de allmännyttiga bolagen används för att bedriva kommersiell verksamhet så är det inga problem. Inom EU finns det utrymme för fler än en modell. Hör du det, Odell!

Om

Min profilbild

Gemene man

Arkivarie vid statlig myndighet. Vitsighetsidkare på lediga stunder.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela