gemene man

Det är jag som är gemene man

Ha pejl på Palin

Publicerad 2008-09-02 22:32:12 i Samhälle

John McCain har utsett sin medkandidat i USA:s presidentval. När nu Barack Obama inte tog chansen att kampanja sida vid sida med sin kvinnliga partikollega Hillary Clinton, utan i stället valde den erfarne Joe Biden, var McCain strategisk i sitt val och utsåg Alaskaguvernören Sarah Palin till sin partner.

Sarah Palin är en 44-årig fembarnsmor med karisma och ungdomlig utstrålning. Visst kan det verka lockande, speciellt med tanke på McCains ålder, att få en ung kvinna på posten som brukar kallas "ett hjärtslag från presidentämbetet". Men då ska man veta att Palin inte i första hand plockades ut för att hon är kvinna och därmed kan locka över de kvinnor som tidigare stött Clinton. Utan för att Palin har många av just de egenskaper som traditonella republikanska väljare vill ha. Sarah Palin

- stödjer dödsstraff
- stödjer att de allmänna skolorna ska få lov att undervisa om både kreationismen och utvecklingsläran
- tror inte att den globala uppvärmningen har orsakats av mänsklig aktivitet
- är stark anhängare av rätten att bära vapen, och att vapenhantering ska läras ut till ungdomar
- är motståndare till sexualundervisning i skolorna - bortsett från att propagera avhållsamhet
- stödjer president Bushs "krig mot terrorismen"

Svenskar som inte är amerikanska medborgare får inte rösta i presidentvalet. Men posten som Förenta Staternas president är jordens viktigaste, och även många svenskar brukar ha en uppfattning om vem man helst vill se i Vita Huset. Innan man väljer att ge sitt stöd till McCain/Palin, bör man veta vad Palin står för. Se upp för henne. Ha pejl på Palin!

Om

Min profilbild

Gemene man

Arkivarie vid statlig myndighet. Vitsighetsidkare på lediga stunder.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela