gemene man

Det är jag som är gemene man

Gå i fängelse utan att passera gå!

Publicerad 2009-01-26 08:45:55 i Samhälle

I julas blev det en hel del monopolspelande med Elvaåringen och Sexåringen. Vi spelade både Här och Nu-upplagan - den med bankkort i stället för sedlar - och Monopol Junior, där man handlar med attraktioner på ett nöjesfält i stället för hus och tomter. Elvaåringen är riktigt haj på Monopol, hon sköter banken så man nästan blir orolig för att hon ska få en framtid i finansvärlden. Sexåringen är inte så uthållig när det blir långa spelpass, men han är bra på att räkna och tycker särskilt om när det blir auktion. Då bjuder han så det står härliga till.

Kanske tvingas speltillverkarna slopa det vanliga Monopolspelet med sedlar i och övergå helt till bankkortvarianten. Nu har nämligen en kvinna på Fyn lyckats växla monopolpengar till alldeles äkta pengar på ett bankkontor. Kontorschefen skyller på att en orutinerad medarbetare satt i kassan. Hon fick 1 400 danska kronor för 2 000 Monopolkronor - kursen torde ha att göra med att pengarna kom från ett svenskt Monopolspel.

Lite roligt, javisst. Men det finns ändå bara en lämplig påföljd för ett sådant lurendrejeri. Gå i fängelse! Gå direkt i fängelse utan att passera gå!

Kvalitetssäkra horoskopen!

Publicerad 2009-01-07 07:16:39 i Allmänt

Nytt år här på bloggen, och i omvärlden också. Så här på årets första dagar brukar en del publikationer fylla sina spalter (eller bandbredd) med årshoroskop, som förutspår vad som ska hända under det kommande året.

Viist är det märkligt med horoskop? Tänk att en tolftedel av jordens befolkning kommer att råka ut för exakt samma saker under en dag, eller ett år. Förresten, jordens befolkning? Gäller horoskop bara för människor, eller funkar det för individer av alla arter, bara man är född på rätt datum och klockslag? Så borde det ju vara. Hur är det då med de som inte är däggdjur? De som till exempel kläcks ur ägg? Räknar man när ägget kläcks då, eller? Och om horoskopen bara gäller människor förutsätter de en tro på mänskligheten som något väsensskilt från andra arter, som något av Gud skapat till hans avbild kanske.

Men det är egentligen en annan sak som jag kommer att tänka på så här års. Varför får man aldrig se utfallet efteråt? Kunde inte tidningarna publicera förra årets årshoroskop, så att man får en chans att se vad som verkligen stämde? Det är ju det verkligt intressanta! Nu är visserligen horoskopen så allmänt utformade så att alla stjärntecken ska stämma in på alla. Men det kunde ändå vara intressant. Som en kvalitetssäkring av horoskopen, ungefär.

Nej, jag tror inte på astrologi. Det är typiskt för oss skorpioner...

Om

Min profilbild

Gemene man

Arkivarie vid statlig myndighet. Vitsighetsidkare på lediga stunder.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela