gemene man

Det är jag som är gemene man

Kvalitetssäkra horoskopen!

Publicerad 2009-01-07 07:16:39 i Allmänt

Nytt år här på bloggen, och i omvärlden också. Så här på årets första dagar brukar en del publikationer fylla sina spalter (eller bandbredd) med årshoroskop, som förutspår vad som ska hända under det kommande året.

Viist är det märkligt med horoskop? Tänk att en tolftedel av jordens befolkning kommer att råka ut för exakt samma saker under en dag, eller ett år. Förresten, jordens befolkning? Gäller horoskop bara för människor, eller funkar det för individer av alla arter, bara man är född på rätt datum och klockslag? Så borde det ju vara. Hur är det då med de som inte är däggdjur? De som till exempel kläcks ur ägg? Räknar man när ägget kläcks då, eller? Och om horoskopen bara gäller människor förutsätter de en tro på mänskligheten som något väsensskilt från andra arter, som något av Gud skapat till hans avbild kanske.

Men det är egentligen en annan sak som jag kommer att tänka på så här års. Varför får man aldrig se utfallet efteråt? Kunde inte tidningarna publicera förra årets årshoroskop, så att man får en chans att se vad som verkligen stämde? Det är ju det verkligt intressanta! Nu är visserligen horoskopen så allmänt utformade så att alla stjärntecken ska stämma in på alla. Men det kunde ändå vara intressant. Som en kvalitetssäkring av horoskopen, ungefär.

Nej, jag tror inte på astrologi. Det är typiskt för oss skorpioner...

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Gemene man

Arkivarie vid statlig myndighet. Vitsighetsidkare på lediga stunder.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela