gemene man

Det är jag som är gemene man

Dax att smälta...

Publicerad 2006-08-07 16:18:13 i Från scen och cabaret

Dax att smälta intrycken från fem dagars revyrixdagsvistelse i Hudiksvall. Tänk att det finns så många andra tokstollar, som håller på med lokalrevy i varenda buske med självaktning. Det finns så många att man kan samla 400 av dem på ett enda ställe i en vecka, och ändå är det bara en bråkdel av alla som finns. Men de 400, de kan sätta hela Glada Hudik i svall så att vågorna går i Sundskanalen ännu antagligen.

Revy-SM är bara en liten del av det hela. Särskilt vi ifrån Ronnebyrevyn intalar oss att det bara är en liten del, åtminstone de år då vi inte har något eget tävlingsbidrag med. Men Eva uppträdde åtminstone vid torgunderhållningen, utom tävlan så att säga. Revyparad genom stan, invigning, utdelande av Parnevikstipendier, revybar, årsmöte i Riksförbundet Lokalrevyer i Sverige, seminarier, workshops och som grande finale en stor bankett för alla revymänniskor är också ingredienser som behövs i soppan för att röra ihop en revyrixdag. Och alla personliga möten naturligtvis, gamla bekanta som man nästan bara träffar en gång om året och som man kan fråga om deras förra och nästa revy, och utbyte av videoinspelningar och programblad och revytexter. Och alla dessa idéer som man spånar fram när huvet är fullt av revy och man sitter i revybaren och alla är gränslöst kreativa.


Iggesundsrevyn har gjort ett jättefint jobb med årets revyrixdag. Nästa år är det Motalas tur. Hur ska de kunna toppa det här?

Stämningsbild från revyrixdagsinvigningen vid Möljen. Statt i bakgrunden.
Så här såg det ut vid Möljen under invigningsceremonin i torsdags. I bakgrunden syns Statt.

Dagens dänga är Fler västgötar i TV, Falköpingsrevyn Teaterbovens tävlingsbidrag med text och musik av årets Parnevikstipendiat Andreas Ljung. Den sätter sig...

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Gemene man

Arkivarie vid statlig myndighet. Vitsighetsidkare på lediga stunder.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela