gemene man

Det är jag som är gemene man

Bara början

Publicerad 2006-01-24 13:26:00 i Från scen och cabaret

Så där. Då var det slut för den här gången. Efter revyföreställningen i söndags började vi direkt med att riva scenen, plocka ihop stolarna, sortera kläder och rekvisita i högar efter vart de skulle, plocka ner ljud- och ljusutrustning och instrument, städa loger, samlingsrum, foajé och salong och köra iväg allt. Nu dröjer det nästan ett år till nästa gång.

De första gångerna brukade det kännas vemodigt. "Nu får man aldrig gå omkring i de där kulisserna igen." Så kändes det nog den här gången också, för de som var nya i ensemblen. Men efter alla år är man ganska luttrad. Man vet att det kommer nya revyer.

För detta var ju bara början! Vi ska inte glömma att vi faktiskt är en nystartad revyförening, som nu gjort sin allra första revy. Även om många av oss har erfarenhet sedan tidigare. Sjuttonde revyn i Ronneby (i den "moderna" revytraditionen), första för föreningen Ronnebyrevyn. Nu hoppas jag också att vi ska kunna arbeta på ett delvis nytt sätt, med mer kontinuitet i revyarbetet. I tidigare föreningar har det känts som om en liten produktionsgrupp dragit ihop ett nytt gäng varje höst. Min målsättning är att vi som gjorde revyn den här gången, ska fortsätta att träffas och tänka på nästa revy så fort som möjligt efter avslutningen. Det är först då som vi kan börja tala om en revyförening, och inte en produktionsmaskin.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Gemene man

Arkivarie vid statlig myndighet. Vitsighetsidkare på lediga stunder.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela