gemene man

Det är jag som är gemene man

En clase med misstag

Publicerad 2007-11-03 09:08:41 i Samhälle

När man begått ett misstag, önskar man ibland att man ska hamna i samma situation igen så fort som möjligt, så att man får en chans att göra rätt. Att göra så som man egentligen borde ha gjort första gången. Men det inträffar sällan att situationen återkommer.

Fredrik Reinfeldt fick den chansen nu. Han inledde sin statsministerkarriär med några klantiga utnämningar, vilket ledde till avgångar inom några veckor. När nu hans egen statssekreterare klantade till det och fick sparken, kunde Reinfeldt ha gjort allt rätt från början. Han kunde letat upp någon som inte begått lagbrott genom att skattefuska. Men det gjorde han inte. Han fick chansen, men gjorde samma misstag igen.

Eller hade han något val? Kanske har alla moderater fuskat med skatter och avgifter? Efter Borelius, Stegö-Chilò och Borg kunde man möjligen tro att det var en slump, men nu när Nicola Clase också visar sig ha anlitat svart arbetskraft börjar man verkligen tro att det är ett särdrag för just moderater. Visst, skattefusk förekommer säkert i de flesta partier, men inom moderaterna verkar det vara omöjligt att hitta en enda som inte anser sig kunna sätta sig över lagen och strunta i de skatter och avgifter man inte gillar.

Hur ska man annars förklara varför Reinfeldt väljer att sätta sig i samma knipa igen? Han visste att Nicola Clase i och med utnämningen till statssekreterare skulle komma att granskas på just den punkten. I och med utnämningen av Schenströms ersättare har Reinfeldt begått en hel clase av misstag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Gemene man

Arkivarie vid statlig myndighet. Vitsighetsidkare på lediga stunder.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela