gemene man

Det är jag som är gemene man

Distans till tillvaron

Publicerad 2007-10-23 17:10:58 i Från scen och cabaret

Jag är med i ett illustert sällskap som heter Blekinge Distansspexare. Få av oss bor kvar i Blekinge, det är det som är själva grejen. Alla har vi någon gång varit med i studentspexsektionen Blekinge Kårspex, men slutat på grund av mer eller mindre avslutade studier och flytt till andra orter. Vi har fått distans till spexet. Nu fungerar vi som stödförening för de aktiva spexarna. Vi är alltså en aktiv förening, inte bara en passiv supporterskara.

Nu i helgen hade vi vårt traditionella höstmöte. Vi hade hyrt en stugby (det kändes som om vi hyrde hela byn, det var nästan bara vi där) i Tiveden, i Sannerud bara ett stenkast från Tiveds kyrka. Kastade man stenen åt andra hållet plumsade den i sjön Unden i stället. Men vi satt inte och kastade sten vare sig på kyrkor eller i sjöar, det räcker så bra med att Tivedstrollen gör det.

När våra höstutfärder började för några år sedan, var vi riktigt ambitiösa. Det var planeringsmöte, höstmöte och workshops i flera timmar, både på lördagen och söndagen. I takt med att vi som var med från början blir äldre, känns det också som om ambitionsnivån minskar. I år tog höstmötet bara två timmar, resten var "fria aktiviteter" av olika slag. Mest tid gick åt till att laga mat och äta, känns det som. Tidigare år har vi planerat in teaterbesök (vi såg Tartuffe i Malmö 2005 och Glada Änkan i Kristianstad 2006), men i år blev det ett par timmars promenad i Tivedens nationalpark som kulturell aktivitet.

Tur att det kommer in nytt blod i Blekinge Distansspexare ibland. Annars har vi snart distanserat oss från oss själva och vår verksamhet så pass att vi förvandlas till distans-distansspexare. Vi blir förstenade, ungefär som ett Tivedstroll i solljus.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Gemene man

Arkivarie vid statlig myndighet. Vitsighetsidkare på lediga stunder.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela