gemene man

Det är jag som är gemene man

Västgötaklimax i Blekinge

Publicerad 2009-03-16 10:10:39 i Samhälle

En väsentlig del av det svenska celebritariatet har besökt Blekinge de gångna veckorna. Först var det Magnus Uggla som sökte artister till sin revy (premiär i SVT1 nu på lördag 21/3). Sedan kom Aschberg och Fylking invandrande under sin fotvandring från Ystad till Haparanda. I går kväll var det dags för den stort uppslagna premiärsändningen från Ronneby torg. Det har annonserats i rikstidningar, affischerats på stan och skrivits artiklar i lokalpressen i något som kanske är Viasats minsta kanal TV8:s största marknadsföringskampanj någonsin.

Men trots att hela promenaden går längs östra sidan av Sverige, blev den förannonserade direktsändningen ett riktigt västgötaklimax. Efter tio minuter fick vi, ett hundratal församlade som hållit värmen genom att provapplådera på Gert Fylkings kommandon, beskedet att direktsändningen måste avblåsas av tekniska skäl. Robert Aschberg tog om hela programmet från början, man hade hastigt fått kasta om i TV8:s tablå och utsändningen från Ronneby hade flyttats till en annan slot. Snopet för tv-tittarna som fick se en engelsk serie utan något besked om när det så haussade premiärprogrammet egentligen skulle börja.

TV8:s mobila studio för Ystad-Haparanda, på Ronneby torg den 15 mars 2009

Aschberg har på sin blogg hängt ut den skyldige: En parabolantenn som gick i strejk precis innan direktsändningen skulle gå igång. Programmet lär så småningom kunna gå att se på TV8:s hemsida, och på några repristider.

Nu fortsätter promenaden. På Mustaschkampens sida visas en bild av hur vandrarna gav sig iväg från Ronneby torg klockan 7 i morse. Nästa söndag sänder de direkt från Kalmar. Ett litet tips då är att kolla parabolerna före sändningen...

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Gemene man

Revyförfattare med mera. Förtroendevald i Hyresgästföreningen. Inte medlem i något politiskt parti, min blogg är därmed partipolitiskt obunden.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela