gemene man

Det är jag som är gemene man

Kristiina har tänkarmössan på

Publicerad 2009-11-10 17:45:08 i Samhälle

Ronneby gjorde ett stort misstag när man släppte ifrån sig förra kommundirektören Kristiina Kosunen Eriksson, det är tydligt det.

Kristiina, som inom parentes sagt länge gick under namnet Kusinen i en av våra lokaltidningar, har nämligen börjat komma på just den sorten av kreativa idéer som hade behövts i Ronneby. Men nu är det i stället hennes nya arbetsgivare Laholms kommun som får nytta av det innovativa tänkandet.

Med hjälp av färgglada hattar ska kommunens chefer stimuleras att tänka bättre och hitta nya infallsvinklar på problem, säger Kristiina till Hallandsposten. Och visst fungerar det med tänkarmössor, titta bara på Oppfinnar-Jocke.

Det är uppenbart att Kristiina, Laholms egen Oppfinnar-Jocke, var i hatten när hon kläckte idén. Frågan är bara vilken av hattarna. De olika färgerna har nämligen olika egenskaper. Mest troligt är väl att hon var under inflytande av den gula hatten. Den ger nämligen upphov till positiva egenskaper som motiveras logiskt.

Som Kristiina själv säger, alla skulle må bra av att byta hatt ibland.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Gemene man

Revyförfattare med mera. Förtroendevald i Hyresgästföreningen. Inte medlem i något politiskt parti, min blogg är därmed partipolitiskt obunden.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela