gemene man

Det är jag som är gemene man

"Det ser jag fram emot"

Publicerad 2010-03-24 22:06:51 i Samhälle

Ikväll hade vi årsmöte i hyresgästföreningen. Kulturcentrums hörsal fylldes av medlemmar i alla åldrar. Från styrelsens sida hade vi förberett en särskild överrraskning. I vanliga fall brukar avgångna styrelseledamöter och andra förtroendevalda avtackas med blommor under mötets avslutning. Vid särskilt högtidliga ögonblick kan det också hända att någon firas för att ha varit förtroendevald i 15 år, och får en silvernål, eller i 25 år, och får en guldnål.

Men hur firar man en, som varit medlem i princip sedan föreningen bildades? Vi hade fått veta att föreningens äldste medlem, Sören Ahltoft, även denna gång hade anmält sig till mötet och tänkte komma. Mötet avlöpte som vanligt, vi gick igenom verksamhetsberättelse och ekonomisk berättelse, styrelsen fick ansvarsfrihet, verksamhetsplan och budget presenterades, nya styrelseledamöter valdes in och några valdes om, och så vidare. Dessutom blev det en bostadspolitisk betraktelse med utgångspunkt från dels www.byggframtiden.se , dels aktuell kommunal statistik (mer om det senare här på bloggen). Så blev det dags för avtackningar.

Föreningens ordförande Ingvar Harrsjö började med att kalla fram Sören. Han berättade att Sören varit medlem länge, och därför skulle föräras den första blombuketten. Så fick Sören själv ta till orda i mikrofonen. Han flyttade till Ronneby 1931, och trivs utomordentligt i staden. Han skulle inte vilja byta mot någon annan ort, berättade han. Han har varit med om många överraskningar, "men detta övergår det mesta", som han sa.

Ingvar avslöjade för mötesdeltagarna att Sören, som varit präst, kommer att fylla 102 år nästa gång. Och han avslutade med att lova att nästa medlem som blir 102 också ska få blommor då. "Ja, det ser jag fram emot", replikerade Sören snabbt.

Sören inväntar alltså nu bara nästa 102-åring. Så vitala är Hyresgästföreningens medlemmar!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Gemene man

Arkivarie vid statlig myndighet. Vitsighetsidkare på lediga stunder.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela