gemene man

Det är jag som är gemene man

Kung Paul av Oscar

Publicerad 2010-03-09 00:45:40 i Samhälle

Filmen The Hurt Locker skrev natten till idag Oscar-historia. Det uppmärksammades att Kathryn Bigelow blev första kvinnliga regissör någonsin att få en Oscar för bästa regi. Men bara i och med det faktum att en och samme person blev nominerad till Oscar för såväl bästa ljudmixning som för bästa ljudredigering var historiskt i sig. Enligt Paul Ottosson, den nominerade själv, har det visst hänt någon från San Fransisco förut. Men detta var första gången den äran vederfors någon från Los Angeles.

Och någon från Lönsboda, kunde han tillagt. Och han blev inte bara nominerad, utan vann också Oscarstatyetter i bägge klasserna. Bästa ljudmixning och bästa ljudredigering alltså. Det har aldrig någon vunnit förut. Ingen från Lönsboda i alla fall.

På själva galan var varje tacktal begränsat till 45 sekunder, och Paul valde väl sina ord. Men på efterfesten blev talet ännu mer kort och kärnfullt, när en mikrofon sträcktes fram: "Mamma och pappa, titta på mig nu här. Heja Sverige och Lönsboda, och alla jag känner därhemma!" (Aftonbladet TV)

Grattis Paul, det var välförtjänt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Gemene man

Arkivarie vid statlig myndighet. Vitsighetsidkare på lediga stunder.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela