gemene man

Det är jag som är gemene man

IQ fiskmås, eller Rapport från en ruvningskåk

Publicerad 2006-05-18 09:29:00 i Allmänt

Nu har vi fiskmås igen.

Förra året kom en fiskmås och la ägg i en blomlåda på vår takterass på jobbet. Det gjorde inte så mycket, för just det året höll man på att lägga om golvet på takterassen och inga utemöbler var framtagna. Inte heller hade det planterats några blommor i blomlådorna - och förresten var det sällan vädret inbjöd till att sitta ute den sommaren. Så vi lät måsen hållas. Vi tyckte till och med att det var ganska spännande att följa hennes ruvning, och sedan följa ungarnas kamp innan de lärde sig flyga och kunde lämna vår takterass för mer spännande platser.

I år har alltså måsen kommit tillbaka. Till precis samma blomlåda som förra året. Det tyder på att vi har att göra med en klok mås. Hon tyckte förstås att det var tryggt och ombonat på takterassen förra året, där fanns ingenting som störde hennes ruvningsarbete mer än ett par golvläggare som rev upp golvplattor några timmar om dagen. Men de levde hon i fredlig samexistens med. De skötte rivningen och hon skötte ruvningen, och så var det bra med det.

Men i år är ju vi där! Vi sitter ute varje förmiddag, lunch och eftermiddag. I hennes blomlåda har det planterats blommor. Än så länge går det bra. Hon flaxar iväg när vi öppnar dörren för att gå ut att sätta oss. Sedan sitter hon uppe på takåsen och tittar misstänksamt på oss tills vi går in igen. Men någon gång i sommar kläcks äggen. Då vill jag vara skapt som en nors om fiskmåsen inte går till anfall så fort vi visar oss ute på terassen! Då vill hon skydda sina ungar, hon har mutat in reviret.

Så nu funderar vi allvarligt på att göra något. Kanske sätta en skylt "Förbjudet att landa" i hennes blomlåda. Hon är ju en klok mås, så hon kan säkert läsa. Vi har fått omvärdera begreppet "IQ fiskmås". För säkerhets skull kan vi sätta fast skylten med en tandpetare rätt i hennes ägg. Då lär hon begripa.

Kommentarer

Postat av: JOhanna

Publicerad 2006-05-18 13:15:00

Jaså - ni har sol. Värme. Sitter ute. Utan mer besvär än en liten fågel.
Ja ja - En del vet inte hur bra de har det. *mutter mutter mutter*
grumsar en avundsjuk pollenallergiker med röda ögon och kliande näsa, som ser fram emot helgens aviserade regnväder.

Postat av: Gemene man

Publicerad 2006-05-18 14:04:10

En liten fågel? En liten fågel?! Den kan ju ha fågelinfluensa och... och... ja, just det! Förresten har jag nog sett hur ni gullar med fåglar inom ert företag. "Aktuellt-anden", känns den igen? Viktigaste nyheten flera veckor i sträck (fågelsträck, haha!) för ett par år sedan.

Fast nu har tjejerna här bestämt att fågeln ska få vara kvar. Så då blir det väl så. Eller... färska ägg till lunchen i morgon!

Postat av: Gemene man

Publicerad 2006-05-18 14:31:53

...och nu kom regnet. Nu får måsen ligga där ute bäst hon vill!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Gemene man

Revyförfattare med mera. Förtroendevald i Hyresgästföreningen. Inte medlem i något politiskt parti, min blogg är därmed partipolitiskt obunden.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela